Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

S textem jako úvahou nad stavem mezilidských vztahů souhlasím. Ale také platí, že každý svého štěstí strůjcem a bez práce nejsou koláče. To o vztazích platí bezvýhradně. Peníze nebo hmotné statky si lze přisvojit i bezpracně. Lásku a porozumění nikoli. Nemyslím, že svět je tak špatný. Znám mnoho rodin, kde se lidé mají rádi a jsou si oporou. A někdy to prostě nevyjde, tak se v klidu rozejdou a vzpomínají na to dobré, co spolu prožili. Jen to nestojí za to, aby o tom psali v novinách. A mnozí také zapomínají, že toho "debila" a "hajzla" si za životního partnera vybrali oni sami, protože byl "skvělý" a "úžasný". Ale on byl tenkrát úplně stejný, jako je teď.

0 0
možnosti
Foto

A není tam i nějaká korelace vzdělání / počet vražd (negativní). Nalít benzín pod dveře a domnívat se, že dojde k mírnému vystrašení, to chce IQ tykve. Inteligentní člověk nevraždí, v nejhorším se rozvádí.

0 0
možnosti
Foto

Tak jistě...ovšem tohle je tak trochu lamentování svíčkových babiček, věčné mravnostní nářky, což zrovna Vy právě nečtete moc ráda, že tak píšete. Vrátit se k 19.století rodiny generací pospolu nelze a není náhodou, že i ti naši zdánlivě nevýznamní bardi vesnice do tématu řízli romány a povídkami, že si vztahy v rodinách a nějakou pospolitost na gruntech vice, než je zdravé, malujeme. Je mračna případů vyhnání z domova, když dcera otěhotněla, je mračna vražd mezi otcem a synem a bratry a řada případů, kdy to nemělo s láskou v dožití rodičů na vejminku nic společného. Naopak...Takže bych nekázala jako demagogický farář 180 let zpátky, který pod Písmo zahnal i domácí násilí. A už podruhé Vás prosím, abyste své poněkud promiňte skuhrání o tom, co zas ani škola nedělá, pozdržela na uzdě. Nepaušalizovala. Nejen, že to je obsahem učiva!!!, ale škola nezřídka jako první systematicky a objektivně věci napravuje a pomáhá, jsou.li vztahy v rodinách doslova nanic. Děkuji za pochopení.

3 0
možnosti
VD

Vy jste to pochopila jako stesk nad “starými časy”? Mě se to tak nezdá, paní doktorka tady píše o době současné a upozadění snahy o kvalitu rodinných vztahů. Jinak souhlasím s vámi, kdysi to zřejmě nebylo lepší.

0 0
možnosti

A co jako? Tohle všichni víme, ale problém to neřeší. Být "vychováván" rodičem / rodiči s poruchou osobnosti je pak problém pomalu na celý život, třeba u nechtěných a hraničářů. Takže uvědomit si, jak jsou vztahy důležité, je sice fajn, ale to je tak téma na úvahu k odpolednímu kafi.

1 0
možnosti
JD

Je zajímavé že mnoho z těch pachatelek se snažilo své problémy řešit dřív než vygradovaly, mnoho z nich dokonce požádalo o pomoc i psychologa či psychiatra a svéřily jim svá trápení.....to, že v posudku psychologa se pak objeví, ze matka zavrazdila dítě aby potrestala jeho otce, mi pripada casto dost pritazene za vlasy, ale zpochybni nekdo vubec nekdy nazor takoveho odbornika? nemohou si i oni kompenzovat svoje vnitrni mindraky a problemy timto zpusobem? a neni tu dluh prave socialne pravni ochrany v tech situacich, kdy zadne rozumne pomery nejsou nastaveny a o spolupraci tech rodicu lze pochybovat? a ke spolupraci jeden bohuzel nestaci, ke spolupraci musi mit vuli obe strany . a musi take z neceho zit pochopitelne.

1 0
možnosti
JZ

Jak zní tedy závěr? Nejdůležitější je rodina, děti, zdraví a svoboda. Dokonce to potvrdil i nejbohatší Čech (bohatství a úspěch jsou tedy evidentně taky už vzaty na milost). Chránit přírodu, bránit vymírání a děsit se přelidnění, to jsou jen "vzdálené problémy".

No, za mě: nesouhlasím s tímto závěrem. Abych Vás parafrázoval: dobré mezilidské vztahy v tom výčtu chybějí. Kde je úcta, láska, přátelství, vcítění, uznání? Jmenujete rodinu (tedy právní či genetickou vazbu), děti (tedy buď potomky, nebo lidi v určité fázi vývoje), zdraví (tedy víceméně soukromou záležitost přírodního či fyzikálního řádu), a svobodu (s tou souhlasím, je v podstatě formou úcty a uznání, které zmiňuji já). Ano, souhlasím, že rodina,děti a zdraví jsou důležité. Nejsou však nejdůležitější. Nejsou to totiž - takto vyjmenovány - a priori mezilidské vztahy ve smyslu těch duševních mocností, které nás definují jako lidské bytosti. Jsou to spíše vztahy týkající se obecně přírodních zákonitostí všeho živého.

2 0
možnosti
JH

Tak už alespoň vím, že doma nosíte tepláky.

1 0
možnosti
MB

Ten blog je málo konkrétní a chaotický. Zmiňujete: nechtěla ho nebo se s ním chtěla rozvést a tak ji zavraždil. Tohle bývá často motivem vražd v ČR. Ale proč? Určitě bych zmínil: mužské ego, frustrace, změna společenských rolí, nastupující emancipace, vztah muž žena, postavení muže a ženy v moderní společnosti...

1 0
možnosti
TH

T37e63r61e48z36a 76H29o90l22á

12. 8. 2020 15:23

Nezlobte se, ale pevně doufám, že vás závěr není, že za vraždy si vlastně baby mohou samy, protože kdyby si pevně hleděly místa, kam patří (plotna), chlapa by neštvaly svými výmysly a nekoledovaly si o smrt.

0 0
možnosti
TH

T16e98r52e21z60a 97H42o51l77á

11. 8. 2020 21:35

Výjimečně s vámi souhlasím, hezky sepsáno.

Jen se obávám, že tyto vraždy byly vždy - část populace je prostě narcistická, sadistická, agresivní.

5 0
možnosti
RK

R16a36d96e79k 80K91o41h94u46t

11. 8. 2020 21:30

Není problém jen v rodinách. někdy se můžete snažit, ale když přijdou telecí léta a přidruží se k tomu parta, která ukáže, jak se dá žít "svobodně" bez prudění rodičů, tak může být vymalováno...

1 0
možnosti
  • Počet článků 190
  • Celková karma 30,06
  • Průměrná čtenost 2303x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik