Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

p. Kovářová:

Komu vadí diamantové svatby? Nikomu normálnímu nemohou takové ani makové svatby vadit, taktéž však nikdo normální nebude ve vztahu přebývat jen proto, aby byl státem po 60 letech odměněn za "příkladný vztah".

Pokusím se vyjádřit co nejjemněji: tohle může vymyslet, nebo dokonce myslet vážně (!) jen někdo, kdo fakt nemá co na práci, nebo se chce za každou cenu zviditelnit.Rv

Vůbec bych se nedivil, kdyby zanedlouho takový myslitel (nebo jemu podobní) přišel ještě s dalším návrhem: manželům, kteří se rozhodli rozvést, stát uloží řádnou pokutu ve výši úměrné celkové délce manželství. Samozřejmě čím dříve po svatbě, tím tučnější pokuta....

6 2
možnosti
JK

Senátorka Šípová o Kovářové:

Velmi mě překvapilo, a to mě překvapuje soustavně, s jakou jistotou kolegyně Kovářová vykládá občanský zákoník, když říká, že manželství se uzavírá tím, že manželé složí slib státu.

Nic takového v občanském zákoníku není a já nikdy nepřestanu být překvapená tím, že advokátka a předsedkyně Unie rodinných advokátů a specializovaná rozvodová advokátka toto takhle jasně řekne, protože to prostě není pravda.

Stejně jako mě dříve šokovala její interpretace toho, co je obsahem manželského svazku, když řekla, že manželé mají souložit a jejich povinnost je plodit děti. Jestli se nemýlím, řekla, že toto je v občanském zákoníku.

...

To je to, co mi na té ceně za věrnost vadí, že je to taková facka jiným formám rodiny, které jsou funkční, některé funkčnější než formální manželství.

...

My na půdě Senátu nemůžeme vědět, jak kdo žije. Vlastně bych se i styděla, kdybych měla někomu nahlížet do soukromí.

-

https://denikn.cz/1016730/kovarova-nevysvetlila-jak-vybirat-verne-manzele-shodneme-se-jen-ze-laska-je-krasna-rika-senatorka-sipova/?ref=inm

9 3
možnosti
Foto

Paní senátorka se - jak uvádí v životopise - vyznačuje tím, že v r. 1987 kandidovala do KSČ - z lásky k jinému soudruhovi.

Mohla by navrhnout i plaketku za šťastné manželství komunistické.

8 3
možnosti
JL

Nevim co tim chcete dokazovat, pani Danielo Kovářová. Podekovani od rodiny je tim nejvetsim darkem k tomu vyroci. Plest stat do vseho co si zmyslime, vychazi z nemocne hlavy.

Prosim, vynechme stat z teto oslavy.

Pise obcan, ktery 2 prosince 2022 oslavoval s manzelkou 61 let spolu, v manzelskem souziti. Stacil polibek, pohlazeni a to dalsi nemusite vedet.

12 2
možnosti
MB

Odměňovat je třeba, o tom není sporu. To je nepochybná role státu. Mluvit o rodině a v podstatě ji nikterak nepodporovat. Zřídil bych nějakou komisi, nejlépe ministerstvo. Mnohaletá manželství,jsou dobrým důvodem.Vstupu do soukromého hájemství. Rozvedené do gulagu- diamantové k dekoraci. Přičinění státu sice není, no medaile by zase byla? Nu budiž, už je vše vyřešeno ...

A co ocenění nebohých mužů? Třeba cena "Josefa Němce"? Jak to vlastně 25 let s Božkou vydržel? Hrnce prázdné, v kamnech chlad. Lože opuštěné. Žena se zase kdesi smýká.Na nějakém obrozeneckém večírku. Jak to ten Josef vydržel? Nezačít právě odsud, nějakou plaketou ?....:-)

3 1
možnosti
AM

Karma, přesně popsáno a obhájeno.

Paní Kovářová, moc vám fandím. Jsem rád, že jste se probojovala do "stranického" řízeného senátu.R^

6 9
možnosti
Foto

Proboha ať stát nekazí i ty diamantové svatby.

Lidem, kteří nepostrádají velkou dávku skepticismu vůči ideologiím a jejich doktrínám chybí často skepse nejdůležitější – skepse vůči účinnosti státních zásahů. Máme problémy: Rozmáhá se gamblerství na výherních automatech. Zakázat! Drogové závislosti. Zakázat! Skleníkové plyny. Zakázat! Otcové opouští matky s malými dětmi. Otce zavřít do vězení, matkám dát podporu. Kouří se v hospodách. Zakázat! Lidé jsou hloupí. Zavřete je do škol a dejte jim pak papíry na to, že jsou chytří. Pije se moc alkoholu. Zakázat, vlastně to už je vyzkoušeno, že to nefunguje, tak pořádně zdanit! Lidé málo vydělávají. Uděláme zákon, aby vydělávali více (zvedneme minimální mzdu). Lidé jsou nemocní. Uděláme zákon, aby všichni nemocní dostali špičkovou lékařskou péči.

A nyní má přibýt další hloupost - cena Za věrnost manželství.

11 3
možnosti
Foto

Analogicky k těm Vašim příkladům úvodním by to přece mělo znít »Rozmáhají se rozvody manželství. Zakázat!« A tak dle mého odhadu návrh JUDr. Kovářové nezní. Ale třeba se mýlím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 190
  • Celková karma 30,41
  • Průměrná čtenost 2303x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik