Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem pro zrušení slova senior. Dřív se říkalo důchodce a nevidím na tom nic špatného. Bylo i zároveň jasné o koho jde. Zato u seniora? V kolika začíná člověk být senior? V kolika přestává být junior? Šedesátiletý syn seniora stejného jména je tedy senior i junior? Říkejme důchodce. Za chvíli bude nekorektní říkat školákům školáci. Jednou se z té korektnosti zcvokneme.

28 0
možnosti
AK

To řekněte vládě, která se stále seniory ohání. Kolik % z nich se opravdu cítí ohroženo? Ti, co courají do nákupáků to asi nejsou. A já jim rozumím. Mnozí přežili Hitlera, tak je nějaký Covid nemůže ohrozit. Přestávám této "hysterii" rozumět.

16 1
možnosti

Ti co přežili Hitlera už moc do marketů nechodí. Věk min. 76 let.

0 7
možnosti
PC

Děkuji za Váš zcela objektivní, upřímný, citlivý a empatický blog. Bez obalu, bez příkras a na rovinu sdělená skutečná a velmi smutná pravda.

Uměle vyvolaná pandemie je ve skutečnosti namířena proti nám všem, avšak obzvláště proti seniorům, jimiž se nejen mocní, ale všichni farizejové zaštiťují.

Karma R^V

26 11
možnosti
Foto

Dal jsem Vám plus. Jste hodný člověk.

3 4
možnosti
VB

Mezi seniory patří i vysokoškolští profesoři, špičkoví odborníci různého druhu umělci, sportovci, ale i ti "obyčejnější" ve svém životě vyznávali např. Beatles a neměli rádi Sovětský svaz. Jsme postbolševická země, ať se jakkoli tváříme jinak, proto na rozdíl od západ. zemí kolem nás nejen omezujeme návštěvy v ústavech (doufám, že se to přece jen teď zlepší), namísto abychom zavedli exter. kontroly ústavů, zda plní určité zásady snižování rizik, ale bráníme jejich obyvatelům v procházkách ven, do ulic, nebo při nejhorším aspoň po ústavní zahradě. Zahranič. soudy definovaly, že domov důchodců apod. je náhradní domov občana, v němž rozhodně neztrácí základní práva a svobody. My mladší jsme povinni je chránit vlastním ukázněným chováním, nikoli odebráním svobody seniorům.

12 1
možnosti
Foto

Paní jo Vy byste mohla z fleku dělat panu Babišovi poradkyni. Na Vás by on rozhodně dal!

1 14
možnosti
Foto

Inu tak všechno je to pravda, ale "nalejme si čistého vína": On pan Babiš slíbil důchodovou reformu a naši dědečkové a babičky jej i kvůli tomu volili a tak teď prostě jen požívají výhod procesu té důchodové reformy. A že to mnohým není po chuti? Tak jistě, odpovědná politika nikdy není moc populární, ona taková ODS by jistě populisticky zvýšila důchody všem a neřešila by, kde na to vzít. Pan Babiš je na rozdíl od nich odpovědný, ví o tom, že pokud má zvýšit důchody jedněm, tak druzí prostě musí z kola ven. Ano, náhoda mu přihrála do cesty epidemii, ale opět, buďme alespoň trochu sebekritičtí, je to o dost lepší než nějaký projekt všeobecné euthanasie, to by jen zase kolem toho byla jedna velká parlamentní žvanírna. Ten Covid je mnohem spravedlivější, přichází to samo a jedná to podle návodu klasika, ve stylu "Zabte je všechny, však on už si pámbu ty svoje pozná". - - - Jistě je to celé smutné, ale co už. Jednou jsme se na tu cestu dobrovolně vydali a tak snad vytrváme. Měli bychom si stát za svým - ono navíc na mládež nepůsobí dobře, někoho si zvolit ve volbách a o pár měsíců jej pomlouvat za neschopnost. To pak jeden vypadá jako nějaký pomatený stařík či stařenka.....

0 6
možnosti
ND

Máte pravdu, ve všem, ti co pozorně četli co jste napsala, to asi uznají. Znám starého pána, který byl zvyklý denně na jedno, dvě do hospůdky mezi kamarády, doma pivo vůbec nepije, nemá ani pivo ani kamarády...

11 2
možnosti

Aspoň trochu zregeneruje ...

0 1
možnosti
Foto

Proč každý má touhu dělat ze seniorů bandu nemyslících tvorů.

26 0
možnosti
Foto

Je to tak jak píšete. Přitom oni mají už spoustu let všechno do detailu promyšlené.

0 3
možnosti
PR

P34a93v81e91l 70R52y53š81k31a

30. 1. 2021 10:17

Dejte seniorům pokoj nikdo nás nikde nezavírá a neizoluje.

9 6
možnosti
KS

Já mám babičku, kterou už půl roku nemohu navštívit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 190
  • Celková karma 30,03
  • Průměrná čtenost 2303x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik