Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano. Lidská blbost.

0 0
možnosti
LJ

Píšete, že dříve mnohé ženy trpěly ve špatném vztahu, protože nabylo snadné z něho odejít. I dnes je mnoho takových žen, které k odchodu nemají odvahu nebo jim brání něco dalšího. Dokonce si troufnu říci, že dnes je takových žen více. Tvrdím to na základě toho, že soudy dnes řeší více ublížení na zdraví a vražd mezi partnery než dříve.

Taky rostoucí spotřeba antidepresiv a rostoucí počty lidí vyhledávajících pomoc psychiatrů lze nejméně v polovině případů přičíst na vrub nefungujícím vztahům. Navzdory 50% rozvodovosti.

0 0
možnosti
FL

Nemůžeme si myslet, že toto se změní tím, že se o tom bude mluvit. Potřeby člověka jsou dané geneticky a životní podmínky jsou dané ekonomikou a technickou úrovní společnosti. Pokud životní úroveň umožní člověku žít single, proč by měl poslouchat nějaké kázání v médiích a na ulici o tom, že někomu se to nelíbí?

1 0
možnosti
Foto

Já si spíše uvědomuji, o co vše bych přišel, kdybych vyrůstal a žil single. Nikdy mě to nebavilo. Ve dvou se to lépe táhne.

Jedna moje bývalá kolegyně dávala často na stůl, jak jejímu bratrovi prospělo, že začal velmi brzy žít - a to i sexuálně - se svou budoucí ženou. Nikdy prý na něm nebyla pozorována žádná puberta.

0 0
možnosti
Foto

Ono život tehdy byl přece jenom pestřejší, zvláště z hlediska mužů. Otec Baruchy Spinozy měl tři ženy postupně, s nimi devět dětí, z nichž toliko dvě se dožily dospělosti.

0 0
možnosti
Foto

a to je věc další...popisovat, jak to fungovalo dříve - kdyby ty věci fungování rodiny v pořádcích byly, nebyla by se tu dvě století zpátky vyloupla celá řada literárních děl, i českých!!!, která právě tyto bublající křivdy a vzepření jedince( pohybu "přece" v mantinelech, co Je a Není vlastní selhání) - uvádějí pro společenskou diskuzi a odtabuizovávají - právě smrdutý klid ve vztazích. Přijde mi to jako psáno pro MF Idnes a místy na objednávku pro církevní kázání 18. a 19. století.

1 0
možnosti
Foto

Šlo by to i číst a to i z úcty, že vás člověk potká, když mu nevyzvaně radíte, jestli si ty boty koupit má...ale i když by šlo mnoho věcí pochválit a podepsat...negeneralizujte, že o vztazích a vztahovosti a prospěšnosti o věcech mluvit a neřešit vše odchodem se s dětmi NIKDO ve škole nebaví. Stálo by za to z hlediska Vaší vážené profese neshazovat jinou profesi šmahem. Děkuji

1 0
možnosti
Foto

Paní Kielbergerová, Vy máte na blogerské příspěvky vždycky negativní názory. Píšete také vlastní příspěvky? Dejte mi odkaz, prosím...

0 0
možnosti
  • Počet článků 189
  • Celková karma 31,58
  • Průměrná čtenost 2315x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik