Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P89e30t56r 45S17k64á97c25e31l

20. 3. 2019 17:19

"Muž je sloup stanu, žena jeho plachtou a děti jsou provázky, které stavbu spojují" » Arabské přísloví.

Pokud chce někdo ještě více vědět, co rodina znamená, vězte, že jsem znal dvě ženy. Obě měly kolem deseti dětí a byly velmi spokojené...

0 0
možnosti

J52a56n 37Z60í60m70a

18. 3. 2019 23:03

Možná by stálo se na to podívat vlastním srdcem.

Náš svět bez dětí by byl pustý a prázdný. Je jedno kolik jim je zrovna let.

Když pominu pitomce a egoisty, kdokoli rozumný z mých přátel nikdy rodičovství nelitoval.

Bez dětí by tu bylo smutno...

1 0
možnosti

J57a12n 51Z58í22m92a

18. 3. 2019 22:50

Moc hezky napsáno a karma.

Za sebe připojím jedno takové Moravské moudro.

"Říct mně to ta moja, tak ji vratim jeji mamince nazpatek domu hned druhy den".

Děti jsou bohatstvím chudých.....

A jedna arogantní feministická aktivistka s tím nic nenadělá......

0 0
možnosti
Foto

nepořídit si dítě jen proto že je to ekologická zátěž mi připadá stejně divný argument jako pořídit si ho jen ze strachu že někdo bude na stará kolena sám:-/

2 0
možnosti

Vazena pani, preju Vam, at jednoho dne dojdete hlubokeho poznani, ze pohled kazdeho cloveka na svet je nutne castecny a omezeny, ze nikdy nebudete videt realitu tak, jako nekdo jiny, a ze tudiz nemuzete ani videt nikomu do hlavy a cist v nem jako v knize. Je znakem mladicke zpupne nestoudnosti cinit sebejista prohlaseni o pocitech a potrebach jineho cloveka, zvlaste pokud o nem znate toliko pohlavi ci zamestnani. Takze zvazte, zda jsou vyroky o tom, co si kdo mysli ted a bude myslet ve stari, rozumne. Vasi profesi je hajit lidska prava, nikoli lidske pocity a volby. Pripomente si hranici sve konpetence a hlavne sveho rozumu... ten totiz nema vlastnosti magneticke rezonance, aby mohl zkoumat mozky jinych, jak se asi mate sklony domnivat.

Vite houby, co je pro koho dulezite ted a co ve stari, jak chce zit a co povazuje pro zivot dulezite. Kdyby nic jineho, obava ze samoty ve stari jeste nemusi byt pro kazdeho dostatecnym duvodem k lorizeni ditete. K zalozeni rodiny clovek asi ma zavaznejsi pohnutky, nez jen zajisteni si pece na dobu za 40 let od nynejska. Pokud se tedy vubec stari dozije, v rozporu s Vasim predpokladem, ze stari ceka kazdeho...

4 0
možnosti
Foto

K závěru... Aspoň si ten text přečtěte.

2 2
možnosti

Že největší ekologická zátěž planety jsou právě děti a následně člověk a jeho uspokojování potřeb je prostě fakt a nic to neokecá!!

Bez lidí si planeta oddechne a když jich bude alespoň méně, tak to jí jedině prospěje.

Zrovna tak i budoucím méně početným generacím.;-)

Neustálé množení podporované trvalou potravinovou pomocí se jednoho dne zákonitě zhroutí.;-(

2 0
možnosti

Pokud to myslíte vážně, pak tedy Bůh s Vámi (nebo aspoň soucit s Vaší slabomyslností). A mj.: planeta Země bez lidí zde byla několik miliard let. Že by to bylo tehdy pro ni idylické období, to tedy opravdu, ale opravdu ne. Přirozeně, nadměrný růst populace je nežádoucí, ale stávající počet lidí je stále ještě únosný. Hladoví daleko méně obyvatelstva než kdykoliv dříve v historii. Bohužel, pro naivní středoškolské studentíky nemající ponětí o zákonitostech vývoje zemského klimatu, je jakákoliv příležitost ke zviditelnění se "stávkou" (a úlevou z běžných školních povinností) vítaná. Aktivisté a alarmisté (v ženském vydání zejména) jsou vůbec největší hrozbou pro zachování zdravého rozumu aspoň té užitečné části populace, která na té "nešťastné planetě" něco zvelebí; bohužel ne každý je patřičně vzdělán na to, aby si těch falešných "vědeckých informací" (někdy vyslovených lží) byl ihned vědom....

1 4
možnosti

Paní Valíková... říká se "moudrému napověz."

Sice jsem bezdětná, ale pohybuju se v komunitě zahrnující dost maminek, a matně si vybavuju, že drtivá většina, ne-li všechny, měly miminko prostě proto, že ho chtěly a že po něm toužily.

Rozhodně ne kvůli utírání zadku ve stáří, když na to přijde, ale to teď nechám stranou. Takový důvod k rodičovství by ostatně byl hodně smutný a vypočítavý, nemyslíte?

Chtěla bych vám podstrčit myšlenku, že ať tomu říkáme mateřský instinkt, biologické hodiny nebo jakkoliv jinak, není to primárně rozumová, vědomá záležitost. Že?

Pokud vám někdo ve vyšším věku tvrdí, že se ROZHODL nemít dítě, vědomě, buďte si jistá dvěma věcmi: zaprvé, že tím přemýšlením strávil zatraceně dlouho času... a za druhé, že má dost vážné důvody.

Vy je sotva kdy zjistíte. Víte, když žijete jako bezdětná, rychle přijdete na to, že ten kariérismus je fantastická věc... vy to zalžete, vyplivnete to bez sebemenší bolesti, druhá strana vám stejně rychle vrazí morální facku a je vyřízeno. Zároveň si perfektně vyselektujete lidi, kteří nemají nejmenší pochopení.

Ty skutečné důvody bývají často tak osobní, hluboké nebo bolavé, že se cizím lidem na potkání opravdu neříkají. Říkají se partnerovi a pár důvěrným přátelům, možná. Nikomu dalšímu.

Další věc, podle které se fantasticky selektují lidé, je to, kdo se umí držet přísloví "nesuď nikoho, v jehož botách jsi neušel pár mil." Vy to zjevně neumíte. Neumí to spousta lidí, ale ne každý má potřebu psát do novin, že.

Kéž by vám někdy došlo, jak hluboce jste v tomhle blogu ujela. Ale nebojte, bezdětní zažívají tolik hloupé a zbytečné zášti, že tímhle je naštěstí nezarmoutíte.

6 1
možnosti

Zrovna vy kritizujete zeny, ktere za to, ze se vam zda, ze sly za karierou. Vy mate zrejme dokoncenou devitiletku a pak jste byla jen v domacnosti.

1 16
možnosti
  • Počet článků 189
  • Celková karma 31,59
  • Průměrná čtenost 2315x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik