Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
MP

Já osobně souhlasím s tím, pokud se nad různými, pro nás samozřejmými věcmi, pozastavujeme a uvažujeme, zda to tak musí být, nebo zda by to nemohlo být jinak. Často se opravdu zjistí, že věci nejsou ve skutečnosti takové, jak se zdají. Ale zase je potřeba mít limity. Lidská společnost potřebuje mít alespoň nějaké pevné body, aby se nezhroutila, takže si zase nemůžeme dekomponovat úplně všechny pojmy, které byly po tisíciletí stabilní. Např. taková matematika stojí na několika axiomech, které se prostě nezpochybňují, např. že "existuje bod" apod. Zkuste tyto axiomy rozložit a celá matematika se vám zhroutí jako domeček z karet. Nikdo doufám nezpochybňuje, že by to bylo zcela zbytečné a pro společnost obrovská ztráta. Nebo třeba obyčejný "život" - každý bude souhlasit, že život existuje, přesto vědci nemají jednotnou spolehlivou a přesnou definici, co to vlastně život je. Ale budeme kvůli tomu zpochybňovat fakt existence života?

Pro lidskou společnost to platí také. Např. pohlaví lidem určilo určité místo a směr cesty ve společnosti, přitom jeho typ byl vždy zcela objektivně daný. Prostě se narodí dítě, podíváte se mu mezi nohy, a hned víte, zda je to kluk nebo holka (ano, možná velmi výjimečně ještě hermafrodit). Hotovo, to je celé. Nějaké nesmysly typu, že "záleží na pocitu", to už atakuje zdravý rozum. Člověk je biologicky stejné zvíře- savec jako ostatní savci. A rozlišujeme snad více než 2 pohlaví třeba u psů nebo koček??? Nelze se řídit nějakými pocity, ale objektivní realitou. Pokud je někdo africký černoch, tak je prostě černoch, i kdyby si 100x myslel, že je blonďatý Švéd. Člověk vážící 300 kg prostě JE obézní, ač si myslí, že je hubený. Šedesátiletému člověku prostě JE 60, i když se cítí na 40 (to je reakce na článek o Nizozemci, který chtěl posunout datum narození v občance o 20 let). Člověk si může o sobě 100x myslet, že je kůň, ale pořád bude člověk.

25 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
ZH

Tento zlý posměch nad lidským problémem je mi z duše odporný.

3 13
možnosti
JB

Z duše odporné je mi Vaše přiznání.

4 0
možnosti
Foto

Nikdo kromě mne, neví jak se cítím já(irelevnantí že jsem muž), tedy je nesmysl, tvrdit, že se někdo cítí být mužem a někdo ženou. Každý ví pouze to, jak se cítí on sám. Stejným principem nikdy nezjistíme, jak někdo jiný vnímá barvy nebo slyší zvuky. A pokud jde o svoje "já", ke kterému pronikneme pomocí hluboké meditace, tam nehraje pohlaví už vůbec žádnou roli.

1 1
možnosti
Foto

...a když a kdyby.....a kdyby se někdo cítil být bobrem, bude žádat soukromou přehradu... Pěkný pecky jste tu rozjela:-)

9 0
možnosti
JT

J94i61r86i 97T12i72c75h41y

20. 11. 2018 17:57

Mel bych si dat praci, clanek prelozit a pokusit se to otisknout v nejakych "zapadnich" novinach jako prispevek ctenare. Ale oni by mne to neotiskli.

0 0
možnosti
TH

Blaboly netisknou.

2 12
možnosti
KK

Tak, tak, jejich starosti a Rothschildovy peníze. ;-D

4 0
možnosti
BH

B23o63h21u34š 16H45a68v62e26l

20. 11. 2018 20:42

Bacha, (trojani) Přináší nám starosti a bude stát ty prachy. Slibovali jen registraci (dva prstíky si ohřejeme a půjdeme), nyní chtějí manželství ....

3 0
možnosti

R^. Dovedeno ad absurdum může být trpící menšinou každý jedinec. Pak budou všichni v právu vůči všem ostatním;-D.

12 0
možnosti
Foto

Jo, jo a maně vzpomínám na příběh o nahém králi.

1 0
možnosti
  • Počet článků 189
  • Celková karma 30,93
  • Průměrná čtenost 2315x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik