Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Souhlas, karma.

2 1
možnosti
VF

Proč někdo chce manželství - je to závist. To myslíte vážně?

7 0
možnosti
MK

Vážená paní Kovářová, asi nemáte žádnou přímou zkušenost s touto problematikou. Možná kdyby jste měla v blízkosti někoho jinak orientovaného bylo by to napsáno jinak. Osobně si myslím, že už srovnání se s tím, že jsem lesbička nebo gay je hrozně těžké. Nicméně i tito lidé mají přece své sny. Nevím jak to mají kluci, ale holky se určitě chtějí vdát, sní o bílých šatech se závojem a všem ostatním co k tomu patří. A možná zrovna takové manželství může být trvalejší než to klasické. Já bych to klasické při dnešní rozvodovosti zas tak nevyzdvihovala, dřív bylo manželství instituce ale s dnešním přístupem k manželství to má pramálo společného8-o;-(;-O

7 1
možnosti
SH

Manželství je instituce i dnes, jinak by ho nepožadovali právě ti, kteří ho znevažují. A sny o závoji? Co brání homosexuálům, aby si ve své komunitě pořádali svatby se vším všudy? Ale ať nepožadují, aby jim tyto svatby pořádal stát.

2 1
možnosti
MP

Já bych to zevšeobecnil. Pokud to vezmeme zcela objektivně, tak tvorba a podpora lidských vztahů byla dosud vždy vedena požadavkem autoreprodukce. A protože dítě může zplodit pouze 1 muž + 1 žena, podporovaly se především tyto svazky (to není žádný konzervativní výmysl, který někteří lidé vnímají dokonce jako diskriminaci, ale prostý přírodní fakt). Ano, proti přírodě nebyly ani vícečetné svazky typu mnohoženství nebo mnohomužství, protože rozmnožovací podmínka byla také splněna, dokonce mnohoženství zkvalitňovalo genofond mnohem více, než monoženství, ale zase to mělo jiná úskalí (např. mnoho mužů bez partnerek, z toho plynoucí sociální nepokoje apod.).

Pokud ale v dnešní době odmítneme tento požadavek autoreprodukce a upozadíme ho, tak skutečně dostaneme všemožné varianty různých svazků od homosexuálních, přes svazky kolektivní, svazky se zvířaty nebo neživými předměty. Už se reálně objevují např. sňatky s plastovou pannou, komiksovou postavou nebo dokonce svazek sama se sebou. Zde se fantazii meze nekladou. Takže zcela souhlasím s nutností odstavit tyto možnosti do patřičných mezí a takovéto bizarnosti nepodporovat a ignorovat. V současné situaci potřebujeme především podporovat svazky reprodukční a tohle tu opravdu teď nepotřebujeme. Je pravděpodobné, že v budoucnu se lidé začnou rozmnožovat laboratorně klonováním, výchova dětí bude také svěřena nějaké instituci a potom to opravdu bude jedno, jaké kdo vytváří svazky. Ale zatím to tak není a stále se musíme množit klasicky.

3 2
možnosti
MK

Zajímavý názor při dnešní rozvodovosti:-)myslím, že to s tím vůbec nesouvisí. Mám kolem sebe hodně párů kteří se marně snažili o dítě a až ho počali tak se rozvedli, tak jaký to má potom smysl. Dnešní přístup k manželství mě přijde dost laxní a navíc dnešní mladí lidé neumí řešit problémy, tak se pomalu při první hádce rozvádí. Manželství má mnoho podob a i přístup k němu se hodně mění. :-(Proč by zrovna takové nemohlo fungovat, možná líp než to klasické.;-O

1 0
možnosti
JT

A ja protestuji za manzelstvi homesexualniho kohouta, smrku ztepileho a funkce kosinus.

2 2
možnosti
Foto

Mně přijde, že jde především o to sjednocení práva a nikoliv o pojmenování, i když nevidím důvod proč by své partnery nemohli hosexuální jedinci rovněž nazývat manžely.

5 0
možnosti
IN

Protože jimi nejsou a být nemohou.

3 3
možnosti
SN

:-)......Dobře napsáno ! R^R^R^V

1 3
možnosti
SH

R^R^R^Rodina je od slova rodit. Pokud nebudeme podporovat klasické manželství a rodinu, vymřeme. Nechápu, co stát získá podporou homosexuálů. Ať si užívají, jak chtějí, ať se registrují, kde chtějí, ale ať se neporovnávají s neporovnatelnými, s těmi, z jejichž spojení vzniká budoucnost - děti.

11 7
možnosti
Foto

Dnes není rodina k rození potřebná, stačí najít dárkyni a dárce a nějaké osobě zaplatit za odnošení a porození :-/. I homosexuálové mohou mít, v jedné polovině z páru, vlastní dítě. Rodina je jen historicky prověřený, finančně optimalizovaný způsob rozmnožování s výhledem na získání dospělého jedince schopného dalšího reprodukčního cyklu.

4 2
možnosti
OP

Souhlas. Jestlipak ti gayové a lesby domysleli, že pokud by dosáhli na manželství, přišli by o ten neuvěřitelný výdobytek povinnosti výživného po rozvodu?

1 0
možnosti
  • Počet článků 190
  • Celková karma 30,98
  • Průměrná čtenost 2303x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik