Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Velmi dobře napsané, jenom si myslím, že v titulku Vašeho článku by místo patera pověstí českých bylo vhodnější použít termín patero pověstí bruselských. Řada lidí v ČR už totiž zjistila, co za šílenosti to GDPR obnáší, ovšem lidé z Bruselu (např. paní eurokomisařka Jourová) nám stále říkají pohádky o tom, jak skvělé a účinné tohle evropské nařízení bude.

1 0
možnosti
PS

Přisolím si - lidé z Bruselu se 500. milionům občanům z 27 zemí pletou pod nohama například opatřením, podle něhož u nás 25.3.2018 podle vládního nařízení (https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2016-363) ve dvě hodiny ráno musíte vstát a nastavit čas u všech hodin (i v autě) o hodinu vpřed. V říjnu 28. zase vzad. Zářný příklad demokracie, to vládní nařízení. Parta 16. chlapců ve vládě nařídí a 10 milionů občanů musí poslechnout. Zajímalo by mne, pod jakou hrozbou tak musíme činit, jaké je sankce? Jeden právník mi řekl, že by šlo o porušení zákona, který tento nesmysl vládám u nás (od roku 1979 trvale) umožňuje! Jde o zákon č.54/1946 Sb., podepsaný panem Benešem a dalšími. Jak prozíraví již tehdy byli oni a zákonem našim demokratickým vládám tohle umožňují. Přitom pan prezident Zeman dospěl a dospěl k opačnému názoru:

https://www.frekvence1.cz/audio-video?porad=pressklub&clanek=zmena-casu-je-to-jen-buzerace-lidi-rekl-v-prezidentskem-pressklubu-milos-zeman

Ano, čtete dobře, jde o buzeraci lidí a všichni přihlížejí. Jen pan Hannig má v programu zrušení tzv. "letního času". Zdravého rozumu je nám třeba...R^

0 0
možnosti
PS

Máte pravdu, paní Kovářová, zatřást s každým občanem by se mělo a rychle a elegantně se rozloučit s nefunkčním spolkem, jakým je EU. Co dalšího na nás byrokraté z Bruselu chystají? A obrana není žádná, kdo pojede 2 tisíce km do Bruselu demonstrovat? Fikaně to mají promyšlené, jak ovládat 500 milionů lidí z 27 států z jednoho centra.

Pro odlehčení:

Které je nejrozšířenější příjmení v Evropě?

V Maďarsku Kováczs, v Rusku Kuzněcov, ve Švédsku Swensson, ve španělsky mluvících zemích Herrero, v Anglii Smith, v Německu Schmied a dokonce Arafat přeložený do češtiny je Kovář. Je to logické, na každé dědině v Evropě byl kovář, který okul koně, zhotovil petlici, prostě pracoval se železem. Takže i u nás je příjmení Kovář velmi rozšířené.Moje babička se v roce 1882 narodila manželům Kovářovým na Drahanské vrchovině. V kraji lesů, rybníků a polí plných kamení...

0 0
možnosti
Foto

K80a74r17e53l 68C83a54c89h

9. 3. 2018 9:31

Další administrativní zbytečnost, pro kterou mi začíná EU lézt krkem. Vždy jsem považoval zákon o ochraně osobních údajů za zákon navržený pro krytí podvodníků a úřad k tomu zřízený za úřad, který jim v tom pomáhá. Bylo by to první, co bych bez náhrady zrušil. Slušný občan nemá co tajit a k údajům podvodníků by se měl dostat každý. To co nachystal Brusel ve formě GDPR je zvěrstvo, které bude šikanovat kde koho. Myslím, že to byla poslední věc, která přiměla starostu naší malé obce, aby nám oznámil, že končí a v dalších komunálních volbách již kandidovat nebude. Jsem zvědav, jestli se najde dobrák, který do toho za nynějších podmínek půjde. Vždyť téměř za každé rozhodnutí hrozí trestní řízení.

1 0
možnosti
VV

NO dobra pane Cachu, jiste jste slusny clovek a nemate co taji.

Tak mi prosim prozradte Vase bydliste, datum narozeni a rodne cislo.

Ja neslusny obcan si na Vase udaje pujcim od banky par milionu na novej barak.

0 0
možnosti
AP

Moment, nepotřebujete náhodou pověřence tehdy, když zpracovávat osobní údaje subjektů, která budou posílány mimo EU? Nemáte na mysli spíše zpracovatele?

0 0
možnosti

Pověřence potřebujete vždy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 189
  • Celková karma 31,59
  • Průměrná čtenost 2315x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik