Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Píšete dlouze a složitě...ale Babiš provedl jednoduchý a primitivní podvod - aby dostal nárok na dotaci, převedl část majetku(Čapí hnízdo) na své děti a po vyčerpání dotace to vrátil zpět do Agrofertu - to by měl pochopit každý, jen právníci to složitě řeší. Dále jsou tu korunové dluhopisy a především "kleknutí" na nepohodlné firmy. To by mělo stačit na desítky let ve vězení. Navíc nemá lustrační osvědčení...ale plebs ho zvolil, a tak bude vládnout a úkolovat i tajné služby.

2 0
možnosti

J90a63n 60P69a50v16l97í85k

30. 10. 2017 20:46

Psát pro Lidové noviny je hodno společenského opovržení, to je věc jasná a těžko zpochybnitelná.

0 0
možnosti
Foto

"A tak se vlastně ani nelze divit, že dnes už samotné trestní stíhání není hodno společenského opovržení,.....".

No, tak jste hezky složitě, písmem mnohým a kulatým, relativizovala právo a po(d)sunula vnímání čtenářů na okraj morálních statusů. Pro právní laiky, tedy drtivou část občanů, je právo jako takové nesrozumitelné nejen lingvisticky, ale i vnitřní strukturou a zejména pak aplikací. Jenže i tak občané nevnímají jako hlavní problém složitost a nečitelnost právních norem, ale aplikaci práva v procesu přípravném a pak zejména v rozhodování soudů. Klasickou ukázkou je soud s dr. Rathem, který byl jednoznačně přistižen s penězi "utopenými ve víně", s velkým množstvím a širokou škálou důkazů, mají spolupracující obviněnou a pak občané sledují veletoče ústící do rozhodnutí, že odposlechy nebudou připuštěny a Rath osvobozen.... já vím, pokračuje to, to je jen nástin.

Jenže i vy na tom máte podíl. Podíl všech zainteresovaných na tom, že když se to hodí - a v případě osob významných, popř. bohatých (zde platí obojí), uplatňují se účelově právní normy natolik rigidně, že zdatný obhájce má dlážděnou cestu k vítězství.

Takže:

- budˇ policie a státní zástupci konají nekvalitně a měla jste to napadnout (což jste neudělala)

nebo

- obvinění stojí na natolik pevných a nenapadnutelných důkazech, že jste to napadnout nemohla, protože byste rozvířením u více dosud spiknutí občanů vzbudila nejistotu a začali by si myslet, že trestní stíhání není zmanipulované a je de lege.

Velkou slovní ekvilibristikou (slušelo by se říct rychlým slovním průběhem - abych nepopudil) jste směřovala k cílí opět zpochybnit Babišovo obvinění a utvrzovat občany v pochybnostech.

Mne jste, zcela opačně se záměrem, utvrdila v tom, trestní stíhání je správné, je korektní, je de lege.

2 1
možnosti
Foto

Aha, věčný stín Aleš tomu velmi rozumí. ;-D

0 0
možnosti

Lituji, ale Váš příspěvek je na mě příliš dlouhý a příliš složitý. Nevím co jste chtěla sdělit. Mně se osvědčilo si svůj výplod zkrátit na polovinu, pak na jednu stránku a pak na jednu větu, aby bylo jasné co považuji za hlavní a co chci říct se vyjasnilo i mně.

1 0
možnosti
Foto

K85a88r89e40l 32C98a33c20h

30. 10. 2017 15:42

Jestli to bylo pro Vás dlouhé a tím pádem špatně pochopitelné, může se jednat o poruchu soustředění, či něco podobného. Názory vyjádřené jednou větou jsou pouze hesly vhodnými na transparenty v demonstracích a nemají za účel něco vysvětlovat, ale podnítit dav k nějaké akci o jejímž skutečném účelu tento dav nemusí nic vědět. Asi tak k vyjádření něčeho jednou větou.

1 1
možnosti

.....:-).....Velmi dobře napsáno, je to tak ! R^R^R^V

2 0
možnosti
Foto

J65i81ř69í 57K61i64n18d46l

30. 10. 2017 13:19

Psáno pro Lidové noviny ? Komu patří Lidové noviny, nepatří náhodou Burešovi ??

2 2
možnosti
Foto

Myslím si, že nejzávažnější na této záležitosti je, že 1,5 milionů našich občanů naprosto nedůvěřuje naší justici. To je snad horší než za komunistů...

5 1
možnosti

To bude tím, že o vině rozhoduje soud, ne policista. My víme, co Babiš udělal a jak to udělal. Ale nevíme, jestli na to měl právo, tj. jestli to provedl "čistě" nebo ho nachytali na nějakou chybku.

Druhá věc je společenská škodlivost. Kajínek by asi 30% nedostal, i když má spoustu fanoušků. :-)

2 0
možnosti

U Babiše nejde o první devalvaci. Jen kvůli němu se nesmyslně upravil lustrační zákon, aby neplatil pro ministry, ale až od patra níž.

5 1
možnosti
Foto

No, predevším bych trestní a jiné právo pozdvihl tím, že bych udělal odvolatelnost soudců, jejich trestní odpovědnost a zrušil jim ty doživotní prebendy. Řeči o nezávistlosti si nechte pro manžela. :-P Zrovna tak bych zametl s advokáty, kteří si hrají na nepostihnutelnou smetánku.

Stát se zřekl kontroly moci - respektive politici - a jistě věděli, proč to dělají.

9 3
možnosti
Foto

J21i51ř84í 89K21i83n26d87l

30. 10. 2017 13:14

Správně pane Falltýnku, odvolatelnost soudců. Odvolat každého soudce, který nesoudí tak, jak chce lid a stát. To se už osvědčilo za dob komunistů. Nesoudíš jak chceme my ? Šup s tebou do dolů. Stejně bych zatočil s advokáty, hájíš někoho, tak jak si to my nepřeje, tak už nebudeš advokátem.;-D;-D

3 2
možnosti
  • Počet článků 189
  • Celková karma 31,59
  • Průměrná čtenost 2315x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik