Diskuse

Střídavá péče únavně ulpívavá

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KP

Myslím, že žádné právo nenahradí morálku. V případě práva rodinného není dobrého rozhodnutí, pokud jej nevede přemíra citu k dětem. Ta se nad přečteným článkem vznáší, jak opar nad řekou.

1 0
možnosti
TH

V životě přece nelze mít všechno, co by si člověk přál. Někdy je třeba nechat boje a jít dál. (S TÍM LZE JEN SOUHLASIT ) Ale tolerantních mužů a moudrých žen nikdy není na světě mnoho, a tak Ústavní soud má o čem soudit, advokáti koho zastupovat, noviny co tisknout a já budu jistě mít i příští rok o čem psát. - S TÍMTO SOUHLASIT NELZE. DOKUD BUDOU ČESKÉ OPATROVNICKÉ SOUDY ROZHODOVAT PRASÁCKY A DISKRIMINAČNĚ VŮČI OTCŮM JE POTŘEBA VŮČI AROGANCI, NEKOMPETENTNOSTI A DISKRIMINACI TĚCHTO SOUDŮ TVRDĚ BOJOVAT. ONO BY SE TĚM ZLOČINCŮM V TALÁRECH LÍBILO, KDYBYCHOM NAD JEJIMI LUMPÁRNAMI MÁVLI RUKOU. ALE TO SE NESMÍ STÁT.

0 0
možnosti
Foto

Mimochodem, k tomu až brutálnímu rozhodnutí se kterým rodičem chce být ponejvíce nutí (teď v době platnosti NOZ) právě a zejména soudy, kam starší děti doslova a do písmene musí. A kdybych měla vybrat jednu věc, která je ze strany státu v opatrovnickém právu nelidská a krutá, byla by to právě tato.

Jednak to dětem škodí (proč si ony mají vybírat jednoho rodiče?) a jednak jim to dává moc, s níž v tomto věku neumí naložit a tak to dělají tak nějak všelijak, často nerozumně.

0 0
možnosti

Děti s soudu nemusí! Velmi často si soud vyžádá zjištění názoru prostřednictvím OSPOD. Dítě má právo s ohledem na své rozumové schopnosti být slyšeno. jestě jednou má právo být ve věku kolem 12 let slyšeno, ale neznamená to, že MUSÍ k soudu. Položit otázku stylu: s kým chceš bejt s tatínkem nebo s maminkou? Opravdu už dávno nikdo ze sociálek nepokládá. Názor dítěte se zjišťuje velmi citlivě. A pak - soudy ve sporných případech nařídí znalecké posudky.

1 0
možnosti
JR

J35a30n 91R58á54ž

5. 8. 2016 19:24

Se smutkem a hrůzou pozoruji následky jež zanechala na psychice školou povinné dívky, soudem nařízená střídavá péče když tatínek, který si to u soudu vydupal, žije s novou rodinou v Praze a matka se soudně při rozvodu přiklepnutou dcerkou žijí v Brně.

Mimochodem: Důvodem, že soud při rozvodu dal do péče dceru matce bylo mezi jiným i to, že tatínek více jak rok před rozvodem žil s milenkou v Praze a za svou dcerkou se byl podívat za tu dobu jen dvakrát.

P.S. Požadavek střídavé péče je v naprosté většině spíše projevem zraněného ega jednoho z rodičů a nezohledňuje reálný zájem dítěte žít v klidném a hlavně ničím z vnějšku nerušeném prostředí . A to obzvláště, když matka má nového partnera, který si buduje kladný vztah mezi sebou a dítětem partnerky.

3 2
možnosti
Foto

Kladný vztah mají mít děti vybudovaný zejména s rodiči a teprve následně s partnery rodičů. Tak je to v pořádku.

2 0
možnosti
Foto

Dnes s Vámi ráda souhlasím...s jednou výhradou. Je u nás zakořeněno příliš, že soudy se do rodinných věcí ochotně pletou...a pak nikdo (kromě oněch rodičů, jimž soud něco nařídí) nenese odpovědnost.

Nebylo by od věci zasahovat méně a skutečně nechat fungovat "přirozený" běh věcí v rodinách. Ať je péče o děti věcí rodičů. Ono se totiž (a nikoliv zřídka) stává, že rádobyukřivděný rodič si jde "postěžovat soudu" a ten, místo aby udržel noblesní nadhled (což smí) velmi rychle (a tedy bez znalosti věci) reaguje.

Na všechny účastníky pak dopadne cosi jako "vyšší moc"...na kterou ve finále doplatí nejvíc dítě.

Říkáte, že rodiče mají mít nadhled a souhlasím s Vámi. Domnívám se ale, že nejméně stejný (spíše větší) nadhled by měl mít stát.

3 0
možnosti