Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přijít dnes (nebo stejně jako už před 10 lety) o práci, není žádný problém. V tomto okamžiku by ale povinný, tedy ten, kdo výživné platí, měl požádat soud, vzhledem ke svému příjmu, o snížení výživného. Jenže při "rychlosti" našich  soudů může takové řízení trvat i přes půl roku - a za tuto dobu, kdy povinný není schopen platit, vzniká na výživném dluh. Tento dluh sám o sobě je trestným činem a pokud matka dítěte zajde na policii a tam na povinného podá pro neplacení výživného (přestože toho povinný vůbec není schopen!), trestní oznámení, začnou se dít s povinným docela krušné věci.

0 0
možnosti
PZ

P57a76v98e25l 58Z63e45m92a27n

16. 6. 2015 17:19

státem vynucované alimenty by měly být zrušeny, prospělo by to všem -- kromě těch co okolo nich mají svůj špinavý byznys od neziskovek (pravděpodobně jako autorka blogu) přes všechny ty sociální pracovnice, soudce, advokáty, exekutory, orgány činné v trestním řízení, vězeňství... atd., těm všem to přináší stálou práci s krásnými platy, ve srovnání s tím co dostanou děti stojí tenhle konglomerát mnohokrát více, ale nikdy nedopustí aby byl zrušen, nejde o děti, jak tvrdí autorka, ale o ně !

3 0
možnosti
VH

Zní tady mnoho hloupostí. Ovšem jen některé vyčnívají tolik, jako tento příspěvek.

1 3
možnosti
RC

ad "Pokud popis situace zjednodušíme na „tatínky, kteří neplatí“, jde navzdory politické nekorektnosti o tvrzení pravdivé."

Kdysi jsem hledal statistiky neplaticu a vyplyvalo z nich, ze tatinku, co neplati je mensi procento ze vsech tatinku, nez a maminek co neplati vuci vsem maminkam, co maji platit. Docela paradox ze?

Takze se da rici, ze se z neplaceni stalo politikum a hlavne diky tomu, ze deti jsou vesmes sverovany do pece matky, tak dochazi k tomu, ze v absolutnich cislech je vice neplaticich tatinku. Zajimave by bylo se ptat, kolik by bylo kterych neplaticu, kdyby se sverovaly deti nediskriminacne.......

3 1
možnosti
Foto

Právo na výchovu dítěte z hlediska přirozeného práva připadá ženě, která se o toto právo může podělit s kým chce.

1 2
možnosti
RC

ad "Dnes už také panuje široká shoda na tom, že výživné nemá horní hranici a že se vyměřuje z plného čistého příjmu povinného rodiče bez ohledu na půjčky, hypotéky a leasing aut."

To je samozrejme hrozny nesmysl. Predstavte si deleni majetku. Jeden partner vychovava deti. Vyplati (na hypoteku) toho druheho z bytu. Tomu ale nezbyde, nez si take vzit hypo, aby mel kde bydlet. A protoze hypo se mu nezapocte, tak bude muset platit pomerne velke alimenty (na 2 deti v puberte, podle tabulky celkem cca 50% cisteho prijmu). Takze ten prvni si plati hypo, zije z penez co mu zbydou z jeho prijmu+alimenty. A druhy ma smulu, hypoteku nedostane, protoze po odecteni alimentu mu zustava malo. Jak malo staci, aby se z nekoho stal socialni pripad.... A pritom by si mel zajistit bydleni, aby k nemu ty deti aspon dvakrat za mesic mohly na vikend.....

Jina varianta - predstavme si, ze vramci deleni majetku jeden z manzelu, lepe vydelavajicich na sebe prevezme vice majetku a k tomu vsechny pujcky. Protoze treba nema jistotu, ze by to ten druhy splacel a on by byl rucitel (spolecny uver). A ve chvili, kdy se nijak ty splatky nezohledni, tak take najednou nema z ceho splacet.

0 0
možnosti
JT

No a nebo vyzivne detem zaplatit najednou tak, ze na ne prepise barak s vecnym bremenem na sve doziti.

0 0
možnosti
JT

No to by me zajimalo, tak nekdo z vezeni muze platit vyzivne. Na postu ho nepusti, internet tam nemaji, takze ani homebanking neni reseni.

0 0
možnosti
PZ

P28a81v59e79l 43Z78e16m33a77n

16. 6. 2015 17:12

pokud vězeň pracuje, tak basa posílá určené % rovnou, ale jedná se většinou řádově o stokoruny vzhledem k mzdám vězňů, které jsou většinou hluboko pod minimální mzdou

0 0
možnosti
Foto

Výživné nespadá pod přirozená práva lidí.

1 0
možnosti
JT

Nespada, platit vyzivne je povinnost.

1 0
možnosti
JP

Zákon a zálohovém výživném by vůbec nemusel vzniknout, kdyby byl stát v pomoci postiženým rodičů důslednější. Všechny složky, které se vymáháním výživného zabývají, jsou státní (dnes už jsou tedy i soukromí exekutoři, byly doby, kdy byli pouze státní).

A za druhé: je ostudou tohoto státu, že rodič, pracující na plný úvazek, nedokáže z vydělaných peněz uživit jedno nebo dvě děti. Až tak hluboko jsme klesli.

1 1
možnosti
JT

Ono by nebylo od veci misto vyzivneho zvysit dane a preposilat to diteti. Dane si stat muze ohlidat lepe, nez rodic vymoct dluzne vyzivne.

0 1
možnosti
  • Počet článků 189
  • Celková karma 31,58
  • Průměrná čtenost 2315x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik