Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Čekal bych fundovanější zdůvodnění.

0 1
možnosti
JP

V podstatě nejde skoro o nic, jen někteří borci v tom hledají složitosti a záludnosti a statečně se nenechají zbytkem civilizovaného světa obelstít. Podobná "hrdinství" z nás dělají skansen Evropy.

0 2
možnosti
Foto

O91t38o 97K64a60d47ě70r70k91a

25. 1. 2024 20:02

I někdy se stane , že Senát dobře vstane :-)

3 0
možnosti
LU

Konečne už aj Česko.

5.3.2020

"Prezidentka Zuzana Čaputová v nadväznosti na rozhodnutie Národnej rady SR vo štvrtok odoslala list Rade Európy, v ktorom informuje o tom, že SR sa nemôže stať zmluvnou stranou Istanbulského dohovoru. Dohovor nebude prezidentkou ratifikovaný."

https://www.postoj.sk/52296/prezidentka-caputova-rade-europy-neratifikujeme-istanbulsky-dohovor?page=9136

6 0
možnosti
Foto

I když u mne stanoviska paní senátorky Kovářové mnohdy vyvolávají rozpaky, tentokrát s ní souhlasím.

11 0
možnosti
Foto

J57a74n 55Š66i23k

25. 1. 2024 12:55

Jenom, že píšete skoro u každého bodu, že to můžeme dělat sami. Tak proč to neděláme? Třeba jak umíme skvěle pomáhat obětem násilí prokazují naše státní orgány každý den, viďte?

0 10
možnosti
Foto

A jste přesvědčen, že tato úmluva něco zlepší?

12 0
možnosti

Místo abyste ocenila, že zástupci koalice hlasují podle svého přesvědčení a ne jako jeden muž, v bodě 8) si do nich kopnete. Jinak si také myslím, že v tomto případě není potřeba se uvazovat podpisem smlouvy.

3 0
možnosti
LB

Istanbulská úmluva není nic jiného, než další etapou "Dlouhého pochodu institucemi". Protože jde tedy o snahu změnit rozložení moci a prosadit nové mocenské a rozhodovací koncepty, přirozeně se jí chytají i politici včetně takových, kterým je její obsah fuk, ale jako všichni politici neodolají šanci získat další kus moci, i kdyby to měla být jen šance ovlivňovat rozdělování grantů na istanbulsky-ideologickou nalejvárnu pro své "neziskové" kamarády.

Jde tedy o širší problém zamezení tomuto Dlouhému pochodu: Jednotlivé jeho etapy a aspekty jsou pro bezskrupulózní politiky mimořádně svůdné, protože připojení se k nim jim dává šanci zvýšit svoji moc, eventuálně si ji alespoň uchovat v novém porevolučním světě.

Jakési naivní rádoby morální ale vůbec ideové cíle takových etap onoho pochodu ve skutečnosti vyznává jen naprosté minimum z nich.

17 0
možnosti
  • Počet článků 190
  • Celková karma 30,55
  • Průměrná čtenost 2303x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik