Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Takže člověk bez auta, co chtěl vidět vidět slavnosti osvobození ve velmi blízké Plzni, ve svém venkovském pospolitém společenství nenašel nikoho s autem, kdo by z vesnice, ve které není žádná jediná hospoda, jel na mimořádně velkou slavnost konající se velmi blízko a vzal ho s sebou, nebo ho ten kousek odvezl za drobnou protislužbu.

Paní senátorka se v předlistopadové politické straně naučila nevnímat rozpory opravdu velmi dobře, na to musí být talent.

5 2
možnosti
JK

Paní Daniela Kovářová píše, že na venkově je pořád základem rodina, děti, společenství, pospolitost. V tradiční vesnici mohl manžel manželku mlátit, aniž by do toho někomu něco bylo. Sousedi vždycky mlčeli, a mlčí dodnes. O tom se nemluví. Tak to chodí. Zato když si někdo pořídil dražší auto, probíralo se to za jeho zády se závistí velmi důkladně.

Děkuji, ale na takovýchhle základech nestojím a stát nechci, mám jiné.

3 0
možnosti
JZ

venkovský idylismus je tradiční umělecký styl. Byl stejně přiblblý za Boženy Němcové jako je dnes. Štamgasti v hospodě jsou vypití, špatně spravené zuby strašně bolí, špatně spravené auto vás nechá na holičkách v ten nejméně vhodný moment, když ti chytřejší odešli za lepší prací pak doma zůstali ti hloupější a to se sakra pozná, dieta mouka sádlo brambory vede nejdřív k morbidní obezitě a později k nemocem vnitřních orgánů, místní felčar Hrušínský co v životě viděl asi tak sto pacientů dohromady má spoustu bodrých rad ale chorobu nepozná žádnou atd atd

3 0
možnosti
PK

Vážená paní senátorko. Včera jsem si se zájmem přečetl reportáž o tom, kterak hovoříte, jak je pošlapávána vaše svoboda slova a jak jste dehonestována hanlivými výrazy.

Byl bych vám velmi vděčný, kdybyste zároveň dokázala vysvětlit kolegyni Zwyrtek Hamplové, že mazání věcných příspěvků a slušných názorů nemá se svobodou slova nic společného. Že banování slušných, i když nesouhlasících diskutujících, taktéž ne.

Víte, přijde mi prapodivné, že ti, kteří se nejvíce zaštiťují svobodou slova, nejvíce jí pošlapávají.

Přeji vám i diskutujícím, příjemný den a více otevřených hospod. Snad abyste mohla více diskutovat vaše excelentní myšlenky s místními štamgasty.

8 3
možnosti
LV

Paní senátorko, když už chcete psát podobně melancholické klišoidní přeslazeniny, pak aspoň pište tak, aby to dávalo smysl. Vy jste schopna v jednom odstavci napsat, že na vesnicích se ruší všechno, od pošty přes hospody až po konzumy. A hned na to píšete, co jste odposlechla v tom zrušeném konzumu a zrušené hospodě. Dávejte si na to pozor. Lhát se musí umět, pokud chcete, aby Vám věřili.

15 5
možnosti
VN

Paní Kovářová, fandím vám. Poslední dobou čtu vaše články, a v podstatě s vámi souhlasím... Jsem z města , jako dítě jsem jezdila na prázdniny na ves okolo Manětína a Plas. Hezky se mějte a na Plzeňsko, dále Ódy pějte ...

4 8
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 28,59
  • Průměrná čtenost 2291x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik