Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J37a34n 45R86á77ž

26. 3. 2023 18:49

Podle mezinárodní vlajkové etikety, není vhodné vyvěšovat samostatně vlajku cizího státu na vlastním území, aniž by byla společně s tím vyvěšena domácí státní vlajka! Cizí vlajka totiž značí dobyté území. Na dobytém území jsou vždy vyvěšeny jen vlajky dobyvatele! Vyvěšení pouze cizí státní vlajky se de facto považuje za označení exteritoriality

2 0
možnosti

Myslím, že vyvěšování ukrajinských vlajek se změnilo ze symbolu solidarity na symbol pozérství...

9 4
možnosti
Foto

A pro někoho se stala toreadorovou rudou muletou, dráždící rohaté zvíře.

3 0
možnosti

Že neznají mnozí jednotlivci české zákony a pravidla vyvěšování cizích vlajek, se dá předpokládat.

Že to neznají ani státní instituce a zastupitelské úřady a samosprávy, pro které je nejen platný zákon, ale i samotná Vexilologie, španělskou vesnicí, je nanejvýš smutné.

Naprosto tragické je ale, že tento smutný stav nezajímá představitele naší vlády, kteří podobné nešvary navíc ještě aktivně podporují.

;-(

2 7
možnosti
Foto

Zákon nijak neupravuje, jak a kdy mohou nebo nemohou být vyvěšovány vlajky cizích států, vyjma situace, kdy je vlajka cizího státu vyvěšena současně s českou vlajkou. Nelze tedy situaci okolo samostatného vyvěšování cizích vlajek postihovat a už vůbec ne v trestněprávní rovině, jelikož se nejedná o trestný čin.

2 4
možnosti

J69o10s92e89f 16M34i88k92i92n

24. 3. 2023 11:08

Chapu podporu vlajkou například u Tibetu, kdy si někdo v určený čas jejich vlajku vyvěsí.

Mít na budovách dlouhodobě vyvěšenu vlajku cizí země již podpora není.

Nic nebrání starostům, poslancům, zastupitelům, ministrům či aktivistům, aby si na svých domech tyto vlajky měli vyvěšeny tak dlouho jak chtějí, ale na úřadech a státních institucích by to být nemělo, stejně jako by ty vlajky neměly být zaplaceny ze státních či obecních peněz.

Pokud někdo chce být solidární tak má spoustu prostoru.

Kdo zaplatil, instaloval a platí pronájem ukrajinské vlajky na muzeu? Pokud je to nějaký soukromý sponzor, tak je to OK, ale je to v režii státní instituce v době kdy nejsou peníze na spoustu užitečnějších věcí, tak je to špatné.

3 4
možnosti

Souhlasím. Navíc ty vlajky již vypadají hrozně. Tento týden jsem se dívala na vlajku, která visí na našem MěÚ. Splihlý, vyšisovaný, místy potrhaný hadr. Česká vlajka nikde, jenom ukrajinská a EU.

1 1
možnosti
  • Počet článků 189
  • Celková karma 31,60
  • Průměrná čtenost 2315x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik