Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Člověka vždy potěší, když čte, že jsou ještě normální lidé. DíkyR^

3 0
možnosti

Názory lidí jsou různé. Proč má někdo potřebu své názory vydávat za správné do té míry, že je zveřejňuje v denním tisku s celostátní působností?[>-] Buď chce někoho ovlivnit nebo to jen dělá pro honorář?

1 2
možnosti

Protože když s tím nesouhlasíte, nemusíte to číst.

1 2
možnosti

Hlavně je třeba si ujasnit co to vlastně znamená, mít názor. Jak se takový názor tvoří, koriguje, mění a především obhajuje. Uvedené příklady nikterak nesouvisí s

názorem, ale spíše s vkusem. Za vkus vás nikdo neodsoudí, tedy pokud vám zrovna neřekne, že máte špatný vkus.

2 2
možnosti

Existuje něco jako špatný vkus? To je tak silně individuální, že se to nedá hodnotit.

2 1
možnosti

Aby se dalo posoudit, co vlastně píšete, musela byste uvést, ze jaké vaše názory vás častovali slovy, která jste citovala. Troufnu si tvrdit, že to nebylo za plněné papriky nebo tiramisu. A tvrzení, že všechny názory jsou stejně dobré, je jednoznačně lživé. Tak třeba, když Marta Semelová tvrdí, že si Milada Horáková zasloužila trest smrti, protože se přiznala k činům, z kterých byla obviněna, myslíte si, že je to stejně dobrý názor jako kterýkoli jiný? Nebo nacistický názor, že Židé jsou méněcenní, je rovněž stejně dobrý jako kterýkoli jiný? Tohle svým blogem sdělujete?

8 4
možnosti

Vulgarity, jaké autorka cituje nejsou adekvátní reakce absolutně na žádný názor.

3 0
možnosti

Jste si jistá, že se dnes za některé vyslovené názory netrestá?

0 0
možnosti

Pokud se na ně vztahují např. §356 nebo §404 trestního zákoníku, tak samozřejmě trestá :-)

2 0
možnosti
Foto

Nejsem zastáncem nelegální migrace a nestěžuju si když mi někdo nadává.

2 0
možnosti

Zásadně svoboda vyjádření názoru (v mezích občanského a trestního práva demokratických a právních států). Avšak část lidstva odjakživa nesnáší jiný názor než svůj a rovnou odmítá i vyslechnout si důvody, proč někdo má jiný názor - v pravěku vás vzali kyjem po hlavě, ve středověku upálili ve 20. století v SSSR a za nacistů vás šoupli do plynu či gulagu (nebo rovnou kulka). Mým úmyslem je posouvat se průběžně k nejlepším vzorům demokracie a právního státu (Švýcarsko, Skandinávie, USA aj.), kde to mimozemšťanům na sítích komplikují ze zákona ustavené a na politice více nezávislé různé instituce, jež mají povinnost informovat občany pravdivě. Např. americké CDC, německý RKI, Norové aj. od počátku zveřejňovali i velmi závažné následky očkování proti covi-19, ač se to např. postkomunistické země snažily dusit.

0 0
možnosti

Rozdíl mezi námi a Skandinávií spočívá např. v tomhle: v ČR máme zákon, který státnímu úředníkovi, co rozhodne o přidělení dotace, zakazuje následně do té firmy přestoupit. Jeden český novinář se ve Švédsku ptal, jak tam tohle řeší oni. Dostal odpověď: neřešíme to vůbec nijak, protože se to neděje. Kdo by tohle udělal, automaticky by si zničil kariéru na celý zbytek života, ve společnosti by se tím odepsal. To nikomu nestojí za to.

3 0
možnosti

P60e80t62r 47B52u64r32i31a92n

15. 5. 2021 12:09

Napsala jste to dobře.

Jen si dovolím malé rýpnutí: víte o tom, že v době, kdy jste byla aktivní komunistka, mlátili vaši spolusoudruzi lidi na náměstích za projevení svobodného názoru, že ano?

3 0
možnosti

Škatulkování, napadání a urážky za jiný názor, nežli mám sám, vychází z přebujelého ega, které nesnese jiný názor, protože se tímto cítí ohroženo. V podstatě jde o skrývanou nebo podvědomou zakomplexovanost, kterou pak dotyčný maskuje svou nekompromisní potřebou toho druhého kritizovat a dehonestovat jej.

Kdo je vyrovnán sám se sebou a disponuje zdravým sebevědomím a sebeúctou, ten takovou potřebu nemá, a dokonce by bylo pod jeho úroveň s kýmkoli takto "zápasit", vnucovat mu své názory nebo mu cokoli podsouvat.

Jen málokdo je schopen zvítězit nad svým egem (tzv.falešným já) a být přirozený, vyrovnaný, a tudíž i nad věcí.

Za Váš článek karma.R^

3 0
možnosti
Foto

Já na sociální sítě nelezu a tudíž mě nikdo neuráží. Kdo do žumpy leze, ať se nediví, že se umázne.

Spíš byste měla ty sprosťáky politovat. Nějak si zkazili život a tu zlost si někdy vylít musí. A k tomu je žumpa ideální.

Několika diskutujích jsem se ptal, co to ten neomarxismus je. Odpovědi jsem se nedočkal. A tak nevím, je-li to něco špatného, či nikoliv. ;-(

6 1
možnosti
Foto

Pane Karásku, Vy si tam lezte, neb tam patříte.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS