Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Kdo neplatí na své děti je sice Čech, ale také hajzl! :-/

0 0
možnosti
PB

P96e25t29r 70B75u52r68i69a45n

12. 1. 2021 13:59

Promiňte, ale mám k vašemu blogu dost zásadní výhrady.

Tak třeba tohle:

- Chtěli jsme, aby zákon nahradil odpovědnost za volbu partnera, založení rodiny a práci na udržení vztahu?...Poškozený, okradený, podvedený není méně poškozeným a už vůbec spoluviník, pokud řekneme, že si za to může sám. Je to jako tvrdit, že si žena za znásilněná mohla sama. Okradený zákazník nenese svou odpovědnost za volbu prodávajícího, podvedený, že naletěl podvodníkovi, sražený cyklista za výběr cesty atd. Taková tvrzení jsou urážkou obětí. A uvědomme si, že zatímco rodič, který chce dítě do péče tvrdí závazně před soudem, že je SCHOPEN SE O DÍTĚ ŘÁDNĚ POSTARAT, ten druhý zpravidla naopak tvrdí, že alimenty jsou moc vysoké a že na ně nemá, ale nikdo ho neposlouchá. Kdo z těch dvou tedy lhal?

- Prevít zaplatí nejen každou korunu, co dlužil, ale i úroky a všechny náklady, s vymáháním či exekucí spojené. Silný stát přece po něm půjde...aby si před ním slušní lidé zdaleka odplivovali. Odepře mu jiné státní požitky a sociální dávky, nevydá mu řidičský nebo zbrojní průkaz, vezme rybářské nebo lovecké povolení, odmítne mu vydat nový pas,...cože? A to jako proč? Ve státě a ve společnost, která naopak dlužníky chrání a všemožně podporuje? Kde jsou teď všichni ti věřitelé z půjček a ti, co jiným poskytují bydlení? Jsou označováni za lichváře a obchodníky s chudobou, tak proč nejsou samoživitelé označováni za obchodníky s dětmi? Nájemníka neplatícího nájem není možné vystěhovat a účinnému vymáhání dlužné částky brání stát. Neplatiči půjček dostávají generální pardon v podobě insolvence a občané tomu tleskají! Pojďme tedy jednou ročně odpustit všechny dluhy na alimentech. Vždyť zatímco to je pouze PŘÍSPĚVEK na výživu, půjčky a nájmy přímo živí děti těchto věřitelů. Jejich děti jsou méněcenné? Proč zabavit řidičák? Vám by přišlo normální, kdyby vám někdo pozastavil vysokoškolský titul za dluh na elektřině? A víte, že to taky živí spoustu jiných dětí? Alimenty jsou dluhem mezi dvěma lidmi, nic víc.

1 3
možnosti
JK

Já tedy nevím, ale neměla by místo Úřadu práce to trestní oznámení na neplatiče podat dávno před tím matka?

0 0
možnosti
AL

Kolik problémů bysme vůbec nemuseli řešit, kdyby si lidi dokázali být věrní, mít se rádi a nerozváděli se... a jak by se ušetřilo, nehledě na nezvratné škody a traumata v dětské psychice...!

0 0
možnosti
Foto

Děkuji, že jste ochotna tato témata otvírat bez příkras.

1 0
možnosti
  • Počet článků 189
  • Celková karma 30,67
  • Průměrná čtenost 2315x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik