Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hanebné matky? No tak to je tak těžkej kalibr, že se ani nebudu namáhat polemizovat.

0 0
možnosti
Foto

Tak viděl jsem film Bez dcerky neodejdu a opravdu mě nenapadlo,že žena utíkající od

0 0
možnosti
Foto

muslimské rodiny je hnusná a porušuje zákon....

0 0
možnosti

P19e54t47r 10B84u22r28i44a97n

29. 8. 2020 20:23

Dobře napsáno. R^

1 0
možnosti

Peto muj mily, kdepak jste? Na jak dlouho vas zarizli? Vratite se nam jeste? Chybite moc!!! Dekuji za odpoved. Pekny zbytek vikendu. ;-D

0 0
možnosti

P87e77t30r 61L29e77b42l

29. 8. 2020 13:58

Dřív bylo protizákonné být gej. A kolik to mělo fanatických podporovatelů. A víte jak si svoje práva získali? :) No psát to nebudu, prostě to dělali pořád dál

0 0
možnosti

J87o81s23e88f 46S43u73k

29. 8. 2020 15:36

navrhujete tedy, aby praxe únosů dětí pokračovala? A jaké právo podle Vás získají Ti, kteří vydrží unášet děti déle či rafinovaněji? Myslíte jako absolutní právo na děti? Bez účasti druhého rodiče? Tak to vám tedy pěkně děkuji, ale to svým dětem ani vnoučatům nepřeji..

2 0
možnosti
Foto

Kdyby se stát stále nepletl lidem do cesty, například povinným výživným, vše by se řešilo daleko snadněji a vymahatelněji, na základě manželských smluv.

0 5
možnosti
Foto

a jak chcete zajistit vymahatelnost manželských smluv???

2 0
možnosti

J16o79s39e62f 83S55u90k

29. 8. 2020 12:31

jak je vidno z diskuse, respekt k zákonům a k rovnosti před zákonem zůstane některým jedincům cizí a své přesvědčení, že musí být v každém případě po jejich, nezmění..

0 0
možnosti
Foto

Hloupé zákony je správné nedodržovat, protože hloupý zákona znamená většinou zásah do spravedlivého uspořádání.

Jak kdysi napsal můj oblíbený myslitel a ekonom Fréderic Bastiat:

Podstatou zákona je udržovat spravedlnost. V myslích lidí je dokonce zákon a spravedlnost jedno a totéž. V nás všech existuje silný sklon věřit, že vše, co je legální, je též legitimní. Toto přesvědčení je mezi lidmi tak rozšířené, že mylně považují určité věci za „spravedlivé“ jen z toho důvodu, že je takovými učinil zákon. Aby se loupení pro lidské svědomí stalo spravedlivým a posvátným, stačí, aby jej nařídil a schválil zákon. Otroctví, omezování a monopoly nacházejí své obhájce nejen mezi těmi, kteří z nich mají užitek, ale i mezi těmi, kteří jimi trpí.

2 2
možnosti
Foto

Tak věci jsou to známé, že? Nic nového. Rodičovská odpovědnost pro obě strany...Akorát jsme zas potřebovali připomenout jako u hloupých - chovejte se k němu za každých okolností slušně,cituji Vás, trochu zanechávat mužský element v žhavé protekci, neb jsem spisovatelkou o sexu, bylo potřeba k ženám v článku promlouvat maličko jako k imbecilům, to si přiznáme, že? A bylo třeba světu tristně vzkázat, jak je pro některé reprezentanty našeho soudnictví taková nějaká pušální placatost ve vidění věci pohodlná, tak se něco vyhlásí, kdy z toho jedna strana vyjde, jak vyjde...trochu to zveličíme. Je tak nějak bodře a samozřejmě společností bráno, že třeba na schůzkách školy vždycky sedí a všechno si kolem trápení dětí z mnoha úhlů dospívání odbrečí - taky minimálně ze dvou třetin, paní doktorko, matky. Ale sotva je tu rozvod, tatínkové se až úsměvně mohou náhle přetrhnout. Budou na schůzkách, najdou-li třídu, v první lavici, rovné povinnosti rodičů nám konečně v osmičce nabírají řád.

Matky ne vždy unášejí děti, protože jsou "matky hanebné" - kdy doporučuji si tento patosvýraz vstčiti do jazykového prostředí devatenáctého století. Matky kolikrát opravdu nevědí, co mají dělat. A ne každé dítě má skutečně tu touhu být s oběma rodiči - prosila bych děti nepodceňovat, zvlášť když táta mámu z domova i vyhazuje, dítě nezřídka vidí, jak zneužívá fyzickou a materiální převahu, všichni se ho bojí...jenže to máte tak. Já čtu jejich slohy a jejich tajemství. Vy máte talár, ale spravedlnost, a promiňte i veskrze jejich ochranu, mnohdy ve své náladě. Zkraťte řízení a buďte i k rodičům skutečně spravedliví. Posuzjte věci citlivě. Ne jako mentor k ničemu. Necitlivé řeči, co vpodstatě i urážejí, na hrobě manželství, kdy jeden před druhým utíká, dítěti nepomůžou.

10 4
možnosti

Paní Radko, stylem sobě vlastním jste se vyjářila dokonale. R^

2 2
možnosti

Přestaňte už věčně podlézat chlapům. Nejsou to žádní chudinkové.

2 13
možnosti

O čem by se pak točily filmy a psaly příběhy? Jo, kdyby byly ryby... Umím si představit, že situace v manželství už je tak vyhrocená, že žena nevidí jiný způsob, jak té hrůze uniknout.

1 1
možnosti

Moc hezky napsáno. Já bych ten závěr článku ještě doplnil: "Normální je být normální. (...) Normální je se nesoudit. Normální je se dohodnout. Normální je snažit se mít se celý život rádi. Normální je se nerozvádět." I když je to těžké...

7 0
možnosti

Jsem normální :-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS