Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tu poslední větu bych upravil takto: "Byť většinový čtenář soudí, že údělem muže je oplodnit a údělem ženy počít a porodit.":-)

0 0
možnosti

Zajimave myslenky na podklade filmu. Vadou mi prijde jen radoby sladce kladny zaver, ktery je vicemene (pro mne) v rozporu s predposledni "kapitolou".

Od mladi jsem byl zastance liberalniho pristupu, setrast vsechny ty morality minulosti apod. Ten rozpor, na ktery chci poukazat je v tom, ze prilisna svoboda zda se lidem skodi. Chapu, ze za tuto myslenku budu moralne odsouzen, ale nemohu si pomoci...

Paklize ma clovek (nerozlisuji tu pohlavi) dopredu nastavene mantinely (moralkou, tradici, nabozenstvim, ... ) uz muze zaujmout postoj, bojovat ci se prizpusobit. Proste ma jisty scenar. Pokud je tzv. free (myslena moderni civilizace a samozrejme jsou i zde mnohe mantinely), zvladne tuto svobodu kvalitne jen silna osobnost. Ostatni vetsinou splynou s proudem do spotrebniho proudu zivota, pricemz se z nich stane dle ruskeho klasika "lisnij celovek" - zbytecny clovek.

0 0
možnosti

Tak já si s dovolením budu žít po svém...

0 0
možnosti

Což je podle mne smyslem blogu.:-)

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

jj, ženská patří k plotně a k dětem.

0 0
možnosti

Ale manželce to do očí neřeknete co?;-D

2 0
možnosti

Příroda nakonec řekne své... a přesto se vždycky najde spousta lidí, kteří se cítí být tiskovými mluvčími přírody.:-)

Texty a úvahy tohoto typu podle mě postrádají smysl. Protože ačkoli zdánlivě připomínají nejhlubší podstaty a moudra, jsou pojaty tematicky natolik široce, spojují a v několika větách jednoduše řeší klasické vědecké a filozofické problémy, nepřipouštějí si žádnou pochybnost, vztahují své pravdy na všechny jedince na světě, tak vlastně nakonec nic kloudného neříkají, co by šlo dál než za moudrost lidových pořekadel. Takže se dá vlastně jednoduše říci o mužích a ženách, že všechno nějak je a nemusíme se bát, že by to nějak nebylo, neboť doposud všechno vždycky se nějak mělo. A příroda nikdy neumlkla.

3 0
možnosti

neberte to moc filozoficky 8-o trochu nadhledu;-D

1 0
možnosti

karmaR^R^R^ v dnešní době napsat to co jste napsala znamená že vás budou osočovat ... nedejte se ;-D;-D;-D

3 1
možnosti

K18a77r80e39l 68J10a93n40d12a

16. 2. 2020 12:14

Už jsem to četl včera v MF Dnes. Málokdy s něčím tak souhlasím, jako s tímto textem. Děkuji.

3 0
možnosti

J34a54n 83P82a78v46e14l

16. 2. 2020 11:59

Celou historii lidstva nekdo vnucuje sve myslenky ostatnim. A protoze normalni clovek na to nema nervy, cas a zapal, pada tato uloha na dusevne nevyrovnane ci prospechare. To plati nejen pro zeny, ale I pro muze. Velky rozdil je v tom, ze u zen (bohudik) probehlo feministicke hnuti, ktere (bohuzel) je stale nejvice reprezentovano fanatickama.

Druhy problem je v tom, ze zenske jsou slepice a je pro ne mnohem dulezitejsi tlak okoli

0 6
možnosti

podle jména bych vás odhadl na kohouta ale podle vět co jste napsal tak na :debilaRv:-P

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS