Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Děkuji, naprostý souhlas s autorkou.

0 0
možnosti
IZ

Tvrzení, že matka neměla otce opouštět, je hodně knížecí rada. Normální matka neopouští normálního otce svých dětí, pokud je s ním aspoň trochu domluva. Takže soud by měl spíš poradit tatínkovi, že se měl předtím víc snažit, aby ho žena neopouštěla, a ne teď prudit. Patrně měla důvod. A jinak každý druhý víkend a každá středa odpoledne mi přijde akorát, pokud otec opravdu stojí o to mít hezký vztah s dětmi, a ne se pomstít matce, pokud chce nechat dětem klid na normální život. Existuje telefon a internet, takže popovídat si s dcerami může denně, takže otázka zní o co mu vlastně jde?

0 2
možnosti
Foto

Smekám před nálezem ústavního soudu. Konečně vyjádřil jasný názor, který budou muset soudy nižší instance respektovat.

Samozřejmě nic není černobílé a soud musí každý případ posuzovat individuálně na základě předložených důkazů a nálezů, ale zatím to u nás ve většině případů jde jak přes kopírák. Matka má nemusí dokazovat nic , na otce je automaticky svalována pouze odpovědnost a jako by neměl žádná práva. Otec ve vetšině případů musí dokazovat, že je schopen, že může, že dokáže...

Pro hnidopichy nemluvím o všech případech, pouze o prokazatelné většině.

Takže vítám tento názor ÚS a doufám,že se situace pro děti zlepší.

Ano je to náročné pro všechny, ale děti mají právo na oba rodiče mají právo na mužský vzor, který jim dal život a až teprve potom na náhradu v podobě nového partnera maminky a obráceně :)

Hezké vánoční svátky všem

2 0
možnosti
JH

J23i25ř67í 59H38o19l84ý

22. 12. 2019 8:42

To že se lidé (dospělí) hádají je bohužel celkem normální a je na soudu aby k tomu řekl své.

Co mě ale zaráží je že soudci svévolně a beztrestně porušují svými rozsudky zákony a i když na to později poukáže ústavní soud, nic se jim nestane.

Mělo by být automatické, že soudce jehož rozsudek byl opraven ústavním soudem, bude potrestán nebo při opakování rovnou odvolán.

4 0
možnosti
KT

Je snadné odsoudit matku, že se odstěhovala. Nic není černobílé a je na soudech, aby našel pravdu. Je spousta žen, které bývalé partnery osočují z věcí, které nejsou pravdivé a je spousta "otců", kteří si myslí, že předáním kapky své DNA mají právo na všechno, včetně duševního zdraví svého dítěte. Jediná rada, kterou všude slýchám už několik let je - musíte se domluvit. Mohl by mi, prosím, konečně někdo poradit, jak se domluvit s člověkem, který se domluvit nechce?

1 2
možnosti
JS

J95o75s30e63f 92S92u51k

21. 12. 2019 22:22

Velmi děkuji za přístup Ústavního soudu i Vám, paní Kolářová, za Váš příspěvek včetně titulku..Kéž by všichni rodiče dokázali jednat ve prospěch jejich dítěte i v situaci, kdy zjistili, že už spolu přes veškerou snahu nedokáží žít

4 0
možnosti
GS

Patřím mezi 4,2% mužů, kterým soud svěřil děti do výhradní péče.

Projít si peklem presumpce viny (jste muž- tak si vymýšlíte, nemyslíte to vážně, nemůžete mít tzv."mateřský cit", jenom se chcete pomstít atd.) trvalo 8 let. Nepočítám 3 trestní oznámení a 174 exekucí (sic) ze strany matky, ale postoj OSPODu, SVP a soudů. Zcela automaticky jste úřady pokládán (100% žen) za viníka vzniklé situace. Je to takové MeeToo české justice

8 0
možnosti

Je tristní, že se z rozhodování o osudu dětí rozvedených rodičů vytratila lidskost a empatie. Rodičů i úředníků.

8 0
možnosti
EK

Zase už těm chlapům leze do pozadí.Rv

1 11
možnosti
JR

J57a20n 18R11o91s26a

21. 12. 2019 11:19

Ano je to trapne, chce pravo a ne nadrzovat pipinam. Hamba ji!

7 0
možnosti
  • Počet článků 189
  • Celková karma 30,93
  • Průměrná čtenost 2315x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik