Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

.... R^ souhlas a karma.

0 0
možnosti
JF

No jasně, před naší vlastní blbostí nás nikdo ochránit nemůže, žádné zákony, jen my sami. A pomoci může snad výchova v rodině a příklad rodičů, ovšem je to těžké, třeba když i stát si půjčuje na vlastní chod, některé politické strany neplatí dluhy ani po rozhodnutí soudu, někteří občané chycení s milióny v krabici od vína běhají i po letech na svobodě, kupci letadel, která nelétají a padáků, které padají až moc jsou nepostižitelní. O kvantitativním uvolňování nemluvě. Vysvětlujte pak dětem, co platilo kdysi, že slušný člověk si šetří, nepůjčuje si a žije z toho, co má!

1 0
možnosti
ZH

A co vězení pro lichváře by nebylo? Podle vás lichva neexistuje a neznalost zákona neomlouvá. Komunismus jak vyšitej! Akorát s lichvářema v čele.

1 2
možnosti
JR

J15a29n 20R52á48ž

19. 3. 2017 19:03

Po dlouhé době dávám Vašemu článku karmu!

Někde jsem četl, že v současné době je u nás platných více jak milion zákonů a různých obecně, či místně závazných právních předpisů. Jelikož neznalost neomlouvá, ale nikdo není schopen se v této džungli ani vzdáleně orientovat, jsme všichni permanentními porušovatelé některého z nich. S tím musíme všichni žít. Amen!

P.S. Kdyby platilo jednoduché : Každý je odpovědný sám za své dluhy, mohla by spousta nesmyslných předpisů ošetřujících tuto problematiku zmizet ze scény.

2 0
možnosti
Foto

J62a95n35a 95M65a57j54o47v55á

19. 3. 2017 17:06

Souhlasím. Státně jsme vyštvali zdravý rozum a obyčejnou odpovědnost za své činy někam do dáli.

1 0
možnosti
Foto

Promiňte, toto jsou vágní řeči o ničem.

Žádné konkrétní formulace, citace a anakýza zákonů, informace neřku-li důkazy (co by taky člověk od advokáta čekal, že?).

Raději už nepište, pokud to nemíte a chcete si jen honit advokátské body.

Celý váš článek je k ničemu. A nedivím se, že vám na to Lidové noviny skočily. To je stejně bezobsažný list jako váš článek.

Rv

2 2
možnosti
JR

J29a53n 15R49á92ž

19. 3. 2017 19:21

Nemyslím si, že by autorka měla za cíl čtenáře právně poučovat a navrhovat řešení. Já použitou formu považuji za úvahu (esej), která má vést čtenáře k zamyšlení nad problémy, kterých se autorka v článku dotkla.

Mimochodem: Údělem levicového zákonodárného sboru je vymýšlet neustále nové a nové zákonné předpisy, které stále víc a víc omezují svobodu občana nad sebou rozhodovat sám a zbavuje jej tak i nutnosti nést nedílnou odpovědnost za svůj život. A s tím autorka, ani nikdo jiný, v současnosti nic nenadělá, neb na zmutovaný virus socialismu, který zasáhl Evropu, není zatím účinný protilék, ale je dobré na to neustále poukazovat.

2 0
možnosti
  • Počet článků 189
  • Celková karma 31,59
  • Průměrná čtenost 2315x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik