Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

Danielo, velmi dobrý článek, ale jako ekonom bych s tebou v jedné věci nesouhlasil a na to si prostě rodina bude muset zvyknout.........a to je že za současného stavu se mění preference rodičovské investice. A tak již nemáme obvykle 11 a více dětí jako Metternich a v jeho dobách bylo dobrým zvykem...a to i pro to, že mu polovina dětí zemřela.......Tak vysokou dětskou úmrtnost dnes nemáme...Dále je to tak, že je velmi vysoká konkurence na trhu práce a rodiče si dnes více uvědomují, že je nutné INVESTOVAT VÍCE DO KVALITY potomků než do jejich obyčejné KVANTITY. A na to má i vliv peněženka a rozpor mezi peněženkou rodičů a jejich snahou dát potomkům co nejlepší start do života. A z tohoto rozporu pramení i menší počet potomků ve všech tzv. VYVINUTÝCH SPOLEČNOSTECH...NAOPAK ve společnost na podstatně nižším stupni evolučního vývoje, je pořád ještě platný směr k rodičovské investici do KVANTITY potomků a ne do jejich KVALITY.

Ostatně brzo to asi stejně bude tak, že lidé budou v naprosté většině bez práce, neb práci zastanou robotické systémy...a pozor, pracuje se na této robotizaci, tedy nahrazení lidí v pracovním procesu velmi usilovně na všech frontách...a můj odhad je ,že se s tím setkám do 30 let...tedy bude to velmi rychlé........

takže e odstáváme do stavu společnosti, který nikdy nebyl a musíme se s tím nějak vypořádat....a ani já nevím, jak se naše budoucnost bude přesně vyvíjet..jen vidím jisté aspekty, které nás určitě neminou...

0 0
možnosti
LJ

Jak bude vypadat budoucnost? Národy s vyšším počtem dětí nahradí národy s malým počtem dětí. Taky lze říci, že méně vyvinutí převálcují ty vysoce vyvinuté. Tak tomu bylo v historii vždy. Nejstarším městem světa je Jericho, staré je 11 tisíc let. Archeologové v něm odhalili 20 kulturních vrstev. Zhruba každých 500 let bylo město vyvráceno a po čase vznikla další kulturní vrstva.

0 0
možnosti
EH

Je fajn, že každý ví, jak má vypadat ideální rodina, ale vsadím se, že polovina sympozantů je rozvedená.

Lásku nejde nařídit, maximálně vynutit oběť pro děti, a dneska je společnost spíš vedena k hledání osobního štěstí než sebeobětování pro rodinu či stát.

1 0
možnosti
Foto

J37a73n14a 36M82a60j95o18v31á

21. 9. 2016 18:19

Což neznamená, že je to správné a udržitelné. Možná proto ta shoda.

0 0
možnosti
AL

Moc pěkný článek...

1 0
možnosti
Foto

J77a20n18a 69M35a21j10o15v68á

21. 9. 2016 13:14

Ráda jsem zanechala karmu a děkuji.R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 189
  • Celková karma 31,59
  • Průměrná čtenost 2315x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik