Skvělá budoucnost už je za dveřmi

2. 07. 2014 10:15:21
Stane se v nedaleké budoucnosti: v zájmu zvýšení bezpečnosti na ulicích přikáže nový zákon osadit kamerami nejen každou křižovatku a školu, ale i všechny ostatní ulice, obchody, domy a nároží. Zákon i jeho realizaci nadšeně přijímají všichni rodiče, prarodiče a žárliví partneři. Poslaneckou novelou je předpis doplněn o zvukové čidlo a povinné monitorování všech prostor země, podzemí i vzduchu do výše deseti kilometrů. Na pokyn vrchního státního zástupce Ivo Uštvana se zřizuje Centrum pro vyhodnocování odposlechů s osobní složkou pro každého obyvatele země, Ústavní soud poskytuje souhlas s odposlechem všech telefonických i jiných rozhovorů. Systém dostane název OSDs (Odposlechy – Sledování – Dohled nad systémy), lidová tvořivost jej však překřtí na Otce, Syna a Ducha svatého).

Ve stejnou dobu inženýr Pískle vyvine technologii schopnou očkováním implantovat mikroskopickou kameru do lidského organismu. Přístroj je nezničitelný, nepoškozuje vnitřní funkce nositele a při pokusu o vynětí se automaticky duplikuje. Bezpečnostní rada státu nařídí plošné očkování a genetickou modifikaci všech živých i rostlinných buněk. Premiér země Nedělka se projektem pochlubí na zasedání Evropské Unie a učiní jí finančně výhodou nabídku, v důsledku čehož se vynález rozšíří do všech členských států. O systém OSDs projeví zájem Američané, Islamisté, Židé, Budhisté, Čína i všechny ostatní země a zájmové skupiny, byť jeho lidové označení se v zemích liší podle převažujícího náboženství.

Inženýr Pískle získává Nobelovu cenu za robotiku a spolu s Ivo Uštvanem Nobelovu cenu za mír, zatímco Česká republika evropské peníze na stoprocentní pokrytí záznamovými kamerami s poslechovými čidly a dokonalý archivní systém. Objasněnost trestné činnost se blíží stem procentům, kriminalita klesá na minimum. Věznice jsou přestavovány na mateřské školy, kterých byl dosud akutní nedostatek. Policie, vězeňská služba a pracovníci justice jsou rekvalifikováni na au pair a vychovatele v mateřských školkách. Z výchovných důvodů je znovu zaveden trest smrti.

Vizionářský milionář Karel Paneček prosadí v rámci transparentnosti a práva na poskytování informací odtajnění všech záznamů z kamer a databáze je poté zveřejněna na internetu pod názvem God 2.0. Obyvatelstvo přestává sledovat televizní kanály a po večerech si z veřejné databáze vybírá hádky sousedů, sexuální aktivity veřejných činitelů nebo jiné scény ze skutečného života, zachycené systémem OSDs.

Systém má zásadní vliv na životy občanů. K pracovnímu pohovoru už nejsou zapotřebí sívíčka (CV – dříve životopisy) ani doporučení nadřízených. Každý zájemce o práci předkládá flešku se záznamem svého života doplněného zvukovou stopou. „Projeď mi to a něco na něj najdi,“ zní nyní zadání personalistů a tvůrců mediálních antikampaní, zatímco mafie požaduje: „Když nenajdeš nic nemravného nebo nezákonného, tak mi z toho něco sestříhej.“ Tato strategie se ovšem brzy ukáže jako nepoužitelná, neboť zaznamenaná realita usvědčí autora lživého pamfletu. Zveřejňování odposlechů v médiích tak ztratí na zajímavosti, neboť na internetu si každý dokáže najít pikantnější záběry v závislosti na osobní preferenci.

Inženýr Pískle vyvíjí software, schopný predestinovat volební chování občanů. Volby, jichž se dříve účastnila jen hrstka voličů, zatímco jejich organizaci zajišťovaly statisíce členů volebních komisí, se tak stávají nadbytečné. Nejbližší zasedání Parlamentu České republiky je proto ve stavu legislativní nouze ruší jako zbytečný přežitek a namísto nich zavádí počítačový model vyhodnocující preference z kamer ukrytých uvnitř lidských těl. V důsledku genetické modifikace se rodí první jedinci s mikrokamerami a čidly a se zásuvkou USB pod krkem. Inženýr Pískle vyvíjí systém schopný jedince prostřednictvím vnitřních kamer ovládat.

Ugo Uštvan za finanční podpory Karla Panečka kandiduje na prezidenta v přímých volbách za téměř stoprocentní voličské účasti a je zvolen 99 % hlasů poté, co jsou ostatní kandidáti s inženýrem Písklem Ugem Uštvanem obviněni z teroru a záškodnictví a popraveni.

Nastává období šťastného rozkvětu země. Všichni občané jsou sledováni, jejich chování pravidelně vyhodnocováno. Jakýkoliv pokus podsvětí či vrcholné politiky vyvinout či instalovat rušičky vysílání je již v zárodku objeven a tvrdě potlačen. Všudypřítomné oči i uši mají větší vliv na chování jedince než dobrá výchova či stupňující se trestní represe.

Mezi prostým obyvatelstvem se však šíří fáma, že se kdesi daleko na severu narodilo dítě, jehož mozek působí jako rušička signálu vnitřní kamery a odposlechů. Prezident Ugo Uštvan zprávu označí jako cílenou štvavou kampaň a nařídí vyšetřování. Dítě je skutečně objeveno v na slámě v holobytě pavlačového domu v Matiční ulici, pokus o deaktivaci rušičky však nepřežije. Následné demonstrace jsou krvavě potlačeny již pět minut po jejich svolání. Pokrok však není možno zastavit. Děti, jejichž mozky jsou vybaveny rušičkami signálu, se rodí zejména v rodinách nepřizpůsobivých obyvatel.

Budoucnost není nijak optimistická. O novinkách vás budeme informovat.

(Psáno pro Rodinné listy)

Autor: Daniela Kovářová | středa 2.7.2014 10:15 | karma článku: 34.07 | přečteno: 6015x

Další články blogera

Daniela Kovářová

Kdo hájí zájmy dětí

Zájem dítěte je nejvyšší metou, kterou si jako zaklínadlo opakují rodiče, rodinní advokáti, opatrovníci i opatrovničtí soudci při každém rozhodování o dětech.

26.3.2024 v 15:00 | Karma článku: 19.25 | Přečteno: 428 | Diskuse

Daniela Kovářová

Mají se ovládat i ženy?

Ze všech stran slyšíme hlučné kritiky a poukazování na údajně nebezpečné chování, kterého se dopouštějí ti děsiví muži: pískají na ženy, nevhodně je okukují, neslušně jim nadbíhají.

20.3.2024 v 12:57 | Karma článku: 31.51 | Přečteno: 789 | Diskuse

Daniela Kovářová

Anticikanismus jako nová politická korektnost

Národy mluví různými jazyky. Pro leckoho je to možná novinka, ale platí to už od dob Babylónské věže. A různé jazyky překvapivě používají pro různé významy různá slova.

17.3.2024 v 10:05 | Karma článku: 37.65 | Přečteno: 940 | Diskuse

Daniela Kovářová

Vše škodlivé pro naše děti

Alkohol, heroin, tabák, kokain, HHC a mnohé další nezdravosti před dětmi zamykáme a trestáme každého dospělého, který je prodává nebo dává dětem.

16.3.2024 v 9:37 | Karma článku: 27.27 | Přečteno: 543 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 30.31 | Přečteno: 625 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 53 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.67 | Přečteno: 304 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.80 | Přečteno: 532 | Diskuse
Počet článků 188 Celková karma 31.43 Průměrná čtenost 2325

Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...